Reddingsboei RESTUBE Lifeguard

N8 2256
Bestel
  • Beschrijving

De RESTUBE lifeguard is een handig, compact en licht gewicht reddingsmiddel voor professionele lifeguards. De RESTUBE lifeguard laat zich het best omschrijven als een automatisch opblaasbare rescue tube. De RESTUBE lifeguard is ontwikkeld voor gebruik onder zware omstandigheden om mensen in nood te kunnen redden.

De RESTUBE lifeguard is een handig en compact reddingsmiddel dat lifeguards als heuptasje bij zich kunnen dragen. Dankzij het licht gewicht van de RESTUBE, het geringe formaat en de mogelijkheid het heuptasje horizontaal of verticaal bij je te dragen zorgt ervoor dat de RESTUBE niet hinderlijk is bij de uitvoering van je werk als lifeguard. Je kunt de RESTUBE lifeguard tijdens je dienst gemakkelijk bij je dragen, zo heb je altijd een reddingsmiddel bij de hand en kun je direct in actie komen als er iemand in problemen raakt. Dankzij het compacte formaat kun je de RESTUBE lifeguard ook gemakkelijk meenemen als uitrusting aan boord van een reddingsboot of in een auto.

De RESTUBE lifeguard werkt precies hetzelfde als een rescue tube alleen is de RESTUBE lifeguard opblaasbaar en zit deze opgeborgen in een robuust heuptasje. De RESTUBE lifeguard heeft een speciale sluiting met een kunststof pin, trek je de pin er uit, dan activeer je het opblaassysteem en opent het tasje. De RESTUBE lifeguard is uitgerust met een CO2 cilinder die de boei opblaast. Dit compacte en reddingsmiddel is gemakkelijk bij je te dragen.

Een redding met de RESTUBE verloopt op precies dezelfde manier als een redding met een normale rescue tube. De RESTUBE biedt ook de mogelijkheid om de tube aan de borstkast van een (bewusteloze) drenkeling te plaatsen en aan de rugzijde de beide einden van de tube aan elkaar vast te maken.

Ga je het water in om iemand te redden dan hindert het RESTUBE lifeguard heuptasje niet tijdens het zwemmen en biedt het jou als lifeguard bewegingsvrijheid. Het heuptasje is zowel horizontaal als verticaal rond het middel te dragen. Afhankelijk van de persoonlijke voorkeur kun je hierdoor het heuptasje zo bij je dragen op een manier die voor jou het prettigste is. De volledige opgeblazen RESTUBE lifeguard boei heeft een drijfvermogen van 75N en een lengte van 152 cm. Het drijfvermogen van 75N kan meer dan 7 KG boven water kan houden. De boei zelf is voorzien van retro reflecterende banden. Na gebruik kan je RESTUBE leeg laten lopen dankzij het ventiel en weer opbergen in het heuptasje, zodat je deze een volgende keer weer kunt gebruiken.

100% kwaliteit
De RESTUBE is ontwikkeld in Duitsland. Dankzij samenwerking met universiteiten, ambassadeurs en professionele lifeguards en hulpverleners wordt de RESTUBE technologie continue verbeterd om te kunnen voldoen aan de behoeften van de gebruikers.

Herbruikbaar
De RESTUBE is na gebruik herbruikbaar. Spoel de RESTUBE af met schoon water en laat hem drogen. Plaats een nieuw 16 grams CO2 patroon in de houder. Het CO2 patroon is zout waterbestendig en roest niet in zeewater. Vouw de RESTUBE op en plaats deze terug in het heuptasje. De RESTUBE is nu weer klaar voor het volgende gebruik.

De RESTUBE lifeguard is ontwikkeld in samenwerking met verschillende reddingorganisaties uit verschillende landen zoals SLRG (Zwitserland), RNLI (Verenigd Koninkrijk) en lifeguards van de waterwacht (Duitsland). De eerste redding met een RESTUBE lifeguard werd uitgevoerd in Zwitserland toen een drenkeling uit de rivier gered moest worden.

Alléén geschikt voor gebruik door professioneel opgeleide lifeguards

Materiaal: nylon / TPU
Afmetingen: 16x10x7 cm
Gewicht: 450 gram