Bye Bites Tekenpincet

2102029
Bestel
  • Beschrijving

Voor het verwijderen van grote en kleine teken

Teken zijn kleine spinachtige diertjes die in bos- of grasrijke gebieden leven en zich voeden met bloed van mens en dier. Wanneer je gebeten wordt door een teek, loop je het risico om de ziekte van Lyme te krijgen. De ziekte van Lyme is een acute infectieziekte en kan leiden tot problemen met het zenuwstelsel, de gewrichten en het hart. De kans op deze ziekte is kleiner als de teek binnen 24 uur op een juiste manier verwijderd wordt.

Met de ByeBites Tekenpincet in huis bent u goed voorbereid. Deze tekenpincet heeft een 2-in-1 functie om zowel kleine als grote volgezogen teken eenvoudig en pijnloos te verwijderen. Hierbij is het van belang dat er voor het verwijderen van de teek geen alcohol, jodium, olie of andere middelen wordt gebruikt om de teek te verdoven. Daarnaast is het belangrijk dat u goed controleert dat er geen delen van de teek achterblijven, want dit kan een ontsteking veroorzaken.

 

Bij een tekenbeet is het raadzaam om de plek van de beet minimaal drie maanden goed in de gaten te houden. Mocht er een kring rondom de plek van de beet ontstaan dan kan het zijn dat u de ziekte van Lyme heeft opgelopen en dient u direct naar de huisarts te gaan. Wanneer u en uw kinderen zowel thuis als onderweg buiten veel actief zijn doet u er goed aan om de tekenpincet standaard mee te nemen in uw tas, rugzak, koffer of backpack. Ook wanneer de hond of kat een teek heeft kunt u de ByeBites Tekenpincet gebruiken.

 

Bent u gebeten door een teek, dan kunt u hiervan een melding maken op het speciale landelijk meldpunt www.tekenradar.nl.


Voor het behandelen en verzorgen van de meest voorkomende insecten steken en beten kunt u ook kiezen voor de 
ByeBites Steken en Beten Set, waar de ByeBites Tekenpincet onderdeel van is.

 

Toepassing ByeBites Tekenpincet

Bekijk voordat u de ByeBites Tekenpincet in gebruik neemt of u met een kleine of grote teek te maken heeft. Bepaal daarna welke zijde u van de ByeBites Tekenpincet gaat toepassen om de teek te verwijderen. Pas de zijde met de grijparmen toe op kleine teken. Indien u een grote volgezogen teek gaat verwijderen draait u de tekenpincet om en gebruikt u de V-inkeping om de teek te verwijderen.